Amerikalı teknoloji devi Apple’ın, yarın düzenleyeceği büyük etkinlikte akıllı cep telefonu iPhone’un yeni modelinin yanı sıra internet üzerinden televizyona müzik ve film aktaran Apple TV’nin oyun dünyasında devrim yaratabilecek yeni modelini de tanıtması bekleniyor.

Apple’ın San Francisco’daki tanıtımını her zamankinden büyük, 6 bin kişilik bir salonda yapması beklentileri artırdı.
Tanıtılması beklenen iPhone 6S’in, daha hızlı bir işlemciye ve daha yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf makinesine sahip olması bekleniyor. Ayrıca, yeni iPhone, Force Touch özelliği kazanarak ekrana dokunma şiddetine göre farklı işlemler yapacak. 

Xbox’a rakip...  
Ancak gözler 3 yıldır bir değişiklik yapılmayan Apple TV’nin üzerinde olacak. New York Times gazetesi cihazın Oyun özellikleri kazanacağını, uzaktan kumandasının joystick işlevi göreceğini yazdı. Şu an fiyatı ABD’de 65 dolara düşen Apple TV’nin yenilenmiş halinin 150 dolardan satılacağı tahmin ediliyor. Bu rakam 300 - 500 dolar arasında satılan oyun konsollarından hayli düşük gözüküyor.
Şu anda Apple cirosunun sadece yüzde 5’ini oluşturan Apple TV, beklentiler doğru çıkarsa, hem Sony’nin Playstation, Microsoft’un Xbox gibi konsollarına ciddi bir rakip olacak, hem de Netflix ve Amazon Prime gibi online televizyon ve film şirketlerinin karşısına dikilecek. 
Apple’ın etkinlikte tablet bilgisayarı iPad’in yeni modellerini de tanıtabileceği belirtiliyor. Ancak iPad için ekimde bir tanıtım olabileceği beklentisi de hâkim. New York Times’a göre, Apple Watch’ın metal kadranlı modelleri ile daha uygun fiyatlı bir altın modeli de yarınki etkinlikte boy gösterebilir.