Varlıklarıyla ilgili çok sayıda rapordan sonra, AirPods 2 yakın zamanda Bluetooth SIG tarafından onaylandı. Genellikle, bu sertifikalar, cihazın gerçekten geleceği anlamına geliyor. Yaptığı sızıntılarla ünlü Ice Universe, Apple'ın AirPods 2'yi bu yıl “kesinlikle” ilan edileceğini iddia etti. Ice Universe, kesin bir tarih belirtmedi, ancak bilgiler bu ayın sonunda büyük bir duyurunun olacağına işaret ediyor. Sonuçta, tatil satış sezonu kapıda. Cupertino merkezli Black Friday ve Cyber ??Monday satışları biter bitmez, bundan yararlanmak isteyecektir.

AirPods 2'de su direncinin büyük ölçüde geliştirildiği söyleniyor. Raporlarda daha uzun pil ömrü, her zaman dinleyen Siri ve kablosuz şarj desteği de yer alıyor. Yeni kablosuz şarj kutusu, kullanıcıların hem AirPods'ları hem de kılıfı, uyumlu şarj cihazının üzerine yerleştirerek şarj etmelerini sağlayacak.

AirPods 2, orijinaliyle birlikte mi satılacak yoksa tamamen değiştirilecek mi belli değil. Apple'ın son dönemde fiyatları yukarı çekme eğilimi göz önüne alındığında, eski modele göre biraz daha yüksek fiyat etiketi bekleniyor.(Milliyet/Onur Binay)