Apple, geçtiğimiz haftalarda satışa sunduğu ikinci nesil AirPods ile kulaklıklara Siri özelliğini getirdi. Amazon da Alexa destekli bir bluetooth kulaklık piyasaya çıkararak Apple AirPods’a rakip olabilir.

Çıkan raporlara göre kulaklık şu an deneme aşamasında ve yakın zamanda AirPods rakibi olarak piyasaya sürülecek. Kulaklık ile ilgili detaylar şu an için sınırlı olsa da çıkan bilgiler, cihazın tasarım olarak AirPods’a benzeyeceği fakat ses konusunda Apple’ın kulaklığından daha iyi olacağını belirtiyor. AirPods’ların ses kalitesi bir çok kullanıcı için yetersizken, Amazon’un bu hamlesi satış rakamlarını olumlu olarak etkileyebilir.

Sesli asistanı aktif hale getirmek istediğinizde “Alexa” demeniz yeterli olacak. Kontroller ise jest hareketleri ile gerçekleşecek. Cihazın içerisinde pil barındıran bir kutu ile gelmesi bekleniyor.

Şirket, cihazın seri üretimi aşamasında bazı tedarik sorunları yaşıyor. Fakat bu sorunların kısa bir süre içerisinde çözülmesi bekleniyor.

Net bir tanıtım ve satış tarihi bulunmamasına karşın ürünün tanıtım tarihinin Eylül ayı olabileceği konuşuluyor. Söz konusu kulaklıkların ülkemize gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.