Bloomberg tarafından ortaya çıkartılan yeni bilgilere göre Apple, şu an için N301 kod ismi ile yeni bir artırılmış gerçeklik kaskı üzerinde çalışmalar yapıyor. Söz konusu bu N301 kod isimli yeni kask, daha çok Oculus Quest ile benzerlik gösteren bir yapıya sahip. ARM temelini alacak donanımlar ile geliştirildiği belirtiliyor. Anlaşıldığı kadarı ile Apple hem artırılmış gerçeklik hem de sanal gerçeklik teknolojilerini bir arada oyun dünyasına dahil etmeye çalışıyor.

Sadece Apple AR kaskı değil, oyunların stratejisi ile ilgili de detaylar ortaya çıktı. Buna göre tıpkı mobil taraftaki App Store gibi, yeni kask için de oyun mağazası oluşturulacak. Bu mağazanın özelleştirilmiş bir mağaza mı yoksa App Store’un kask için desteklenen bir hali mi olacağı konusunda şu an için bir bilgi bulunmuyor.

Raporda yer alan bir diğer bilgiye göre ise Apple CEO’su Tim Cook, tamamıyla sanal gerçeklik teknolojisi kullanan bir üründen yana değil. Bu noktada Apple’ın eski baş tasarım sorumlusu Jonathan Ive’ın da benzer görüşte olduğu ve Tim Cook’un Ive’a katıldığı ifade ediliyor. Bunu sağlamak için gereken tasarımın tam hazırlanmamasından ötürü de Jonathan Ive’ın AR projesini geciktirdiği yönünde iddialar da söyleniyor.