Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü kafaları karıştırdı. Apple denildiğinde ilk akla gelen analist olmayı başaran Ming-Chi Kuo, Mart ayında yayınladığı raporda gözlüğün 2020 yılının ortasına kadar tanıtılacağını belirtmişti.

Temmuz ayında DigiTimes‘in yayınladığı raporda ise Apple’ın bu ürünü iptal ettiği iddia edilmişti. Ancak, geçtiğimiz ay Xcode 11 ve iOS 13’te tespit edilen detaylar, Apple artırılmış gerçeklik gözlüğünün yolda olduğunu kanıtlamıştı.

Kuo’dan bu konuda yeni bir rapor daha geldi. Ön gördüğü çıkış tarihini biraz erteleyen Kuo, Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün 2020 yılının ikinci çeyreğinde kullanıcılarla buluşturulacağını belirtiyor.

Kuo’ya göre Apple’ın AR gözlükleri bir iPhone aksesuarı olarak pazarlanacak. Böylece Apple’ın tüm donanımı aygıtın içerisine yerleştirmek zorunda kalmayacağı, gözlüklerin ince hafif olmasının önünün açılacağı belirtiliyor.

Analistin 2020 iPhone modelleri için oldukça iddialı bir tahmini var. Apple’ın önümüzdeki yıl iPhone 4’ü hatırlatan metal çerçeveli bir tasarımı benimseyeceğine inaniyor ve bu nedenle birim fiyatlarının artacağını belirtiyor.