Apple artırılmış gerçeklik (zenginleştirilmiş gerçeklik) teknolojisini kullanan bir projektör için patent aldı.
Apple'ın artırılmış gerçeklik projektör teknolojisinin iki kilit noktası bulunuyor. Oda ya da ofis gibi bir ortamı tarayan bir kamerası bulunuyor. Taradığı alanın dijital modelini oluşturuyor ve bu görüntüleri üzerine yansıtabileceği yüzeyleri algılıyor. Teknolojinin ikinci kilit parçası ise kullanıcının görüşünü değiştiren projektör.



Bu Apple'ın artırılmış gerçeklik projektör alanında ilk patenti değil zira şirket Ekim ayında benzer bir projektör için bir patent daha almıştı.

Uzmanlar burada artırılmış gerçeklik (augmented reality-AR) ile sanal gerçeklik (virtual reality-VR) arasındaki farka dikkat çekiyor. Sanal gerçeklik tamamen yeni bir dünya yaratıyor ama artırılmış gerçeklik var olan ortamı alıyor ve onu değiştiriyor.

Apple'ın artırılmış gerçeklik projektörü için patent alması şirketin bu ürünü hemen piyasaya süreceği anlamına gelmiyor. Şirket bu patentleri aynı zamanda bir pazarlama aracı olarak kullanıyor. 



Apple'ın yeni patenti e-kitap veya film gibi dijital içeriklerin yüzeylere yansıtılarak gerçek dünyaya aktarılabilmesini sağlayan bir sistemin uygulamaya geçirilebileceğini gösteriyor.