Apple’ın uzun süredir Apple Car ile kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Belli aralıklarla farklı sızıntılarla karşımıza çıkan Apple Car, bugün de yeni bir patentle karşımızda. Patent içerisinde sızdırılan bilgiler çıkış tarihi konusunda da ipuçları verdi.

İsabetli sızıntı ve raporlarıyla tanına Patently Apple tarafından ortaya çıkartılan yeni patent, “aracın yan ayna işlevselliğini iyileştirmeye yönelik sistemler” olarak adlandırılmış. Yeni patent ile aracın ön camına monte edilmiş bir kamera ve yansıtıcı sayesinde sürücülerin kör noktalarının ortadan kaldırılması planlanıyor

Yeni Apple Car patenti ile sürecin hızlanması bekleniyor! - ShiftDelete.Net (1)

Teknoloji esas olarak aracın kör noktalarındaki çevredeki görüntüleri aracın camına veya ön camına yansıtır. Ayrıca, ön cama monte edilmiş bir kamera ile sürücünün yüzünü ve yüz özelliklerini algılayabilecek sürücüye bakan bir yüz tanıma teknolojisi de içermesi bekleniyor. Sürücünün yüz ifadelerine ve bakış açısına göre yan aynalar sağa sola, ileri geri hareket edebilecek.

Apple’ın yeni aracını otonom bir araç olarak piyasaya sürmesi de bekleniyor fakat bu kısa sürede olacak gibi durmuyor. Son sızıntılar Apple’ın otonom otomobil projesi planı Project Titan için Tesla ve Google’ın eski çalışanlarını işe aldığını da ortaya çıkardı.

İsabetli analizleriyle tanınan Apple analisti Ming-Chi Kuo’da Apple Car’ın 2023’te tanıtılıp, 2025’te global pazarda piyasaya sürüleceğini de iddia ediyor.