Hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Apple'ın CEO'su Tim Cook, Shenzhen'da dün katıldığı 2016 Ulusal Kitle İnovasyonu ve Girişimcilik Haftası etkinliği sırasında Shenzhen'ın üst düzey yetkilileriyle yaptığı bir toplantıda duyurdu.

Shenzhen'da hâlihazırda 100 bin kişinin Apple için yazılım geliştirdiği bilgisini paylaşan Cook, Shenzhen'daki yazılımcılarını dünyanın en iyileri olarak niteledi. Cook, Apple'ın Shenzhen'daki personel avantajından faydalanarak araştırma çalışmalarına yatırımı artırmayı planladığını dile getirdi.

Çin, Apple'ın büyük bir denizaşırı piyasası konumunda; ancak Çin'deki iPhone satışları Huawei, Oppo ve Vivo gibi Çinli rakipleri nedeniyle gitgide büyüyen mücadelelerle karşı karşıya. Cook, Ağustos ayındaki Çin ziyaretinde Beijing'deki ilk ARGE merkezinin açılacağını duyurmuştu.

Çin'in ileri teknoloji üssü olan Shenzhen, gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 4,05'ini ARGE çalışmalarına yatırmakta, ayrıca Huawei ve ZTE gibi çok sayıda teknoloji devine ev sahipliği yapmakta.