Teknoloji devi Apple mart ayında sona eren çeyrek için Wall Street beklentilerinin üzerinde gelir öngördü.

Apple'ın Koronavirüs salgını nedeniyle Vuhan'daki fabrikasında 80 milyon iPhone üretiminin duracağı haberlerinin ardından yatırımcılar şirketin açıklayacağı bilanço rakamlarına odaklandı. 

İcra Kurulu Başkanı Tim Cook, şirketin Koronavirüsün yarattığı belirsizlik nedeniyle normalden daha geniş bir tahmin aralığı kullandığını söyledi.

"Apple, salgının kalbi Vuhan bölgesinde tedarikçilere sahip, ancak alternatifleri var" diyen Cook. Çin'in diğer bölgelerinde tatilin uzatıldığını da belirtmesine rağmen daha yüksek bir gelir dahmininde bulundu.

Apple, güçlü AirPod ve iPhone satışlarının etkisi ile 1 yıl aradan sonra ilk kez bir çeyrek dönemde karını artırmayı başardı.

Apple, Aralık'ta sona eren çeyrek dömnemde net karını 19,97 milyar dolardan 22,24 milyar dolara yükseltti ve hisse başına kar 4,54 dolar olan analist beklentilerinin üzerinde 4,99 dolar olarak gerçekleşti.

Aralık'ta sona eren çeyrek dönemde Apple cirosunu da 84,31 milyar dolardan 91,82 milyar dolara yükseltti.

Apple, içinde bulunduğumuz çeyrek dönem için ciro beklentisini ise 63-67 milyar dolar aralığı olarak duyurdu. Analistler ise 62,41 milyar dolar ciro tahmin ediyorlardı.

80 milyon iPhone iptal mi