Geçtiğimiz saatlerde açıklanan rakamlara göre  Ağustos ayında piyasa değeri 1 trilyon doların üzerine çıkan Apple’ın piyasa değeri, 1 trilyonun doların altına düştüğü açıklandı.

Bilindiği üzere Apple satışlar konusunda sessizlik kararı almıştı. Bu karar ile birlikte artık teknoloji devi, iPhone, iPad ve Mac modellerinin satışları ve detayları hakkında sadece yıl sonunda raporlar yayınlayacak.

Nikkei Asian Review tarafından yayınlanan raporda, iPhone XR modeline beklenenden daha düşük bir talebin olduğu gözler önüne serilmişti. Yaşanılan bu durum sonrasındaysa tedarikçilerine XR üretimini yavaşlatma konusunda talimat veren teknoloji devi, son zamanlarda bir hayli olumsuz olaylarla baş başa kalmış durumda.

Apple hisseleri son yılların en kötü iki günü yaşadı!

MarketWatch, Apple’ın yaklaşık altı yıl içinde borsadaki en kötü iki gününü yaşadığını belirtiyor. Fakat tüm bunları bir kenara bıraktığımızda ise, içerisinde bulunduğumuz dönemin tatil mevsimi olması, Apple için büyük bir fırsat olarak gösteriliyor.

Bu sebepten dolayı Cupertino devi, yeni iPhone modellerinin satışlarının nasıl gittiğine dair detaylı bir analiz yapma ve akıllı telefon pazarında yeni stratejiler geliştirme fırsatı bulacak.

Apple hisseleri her ne kadar 1 trilyon dolar değerinin altına düşmüş olsa da, şirketin piyasaya sunmuş olduğu yeni iPad Pro ve MacBook Air modellerinin, Apple’a ciddi anlamda bir gelir sağlayacağı da ön görülüyor.

Söz konusu bu durum hakkında bir diğer yayınlanan rapordaysa, yeni ürünleri ile birlikte, teknoloji devinin önümüzdeki günlerde yeniden trilyon dolarlık şirket unvanını kazanacağı düşünülüyor.(Shiftdelete)