Hatırlarsanız Apple'ın home tuşunu iOS cihazlardan çıkarmak istediğine dair daha önce söylentiler çıkmıştı. Tayvanlı yayın DigiTimes bu konuda yepyeni bomba bir rapor yayınladı. IC tasarım kaynaklarına dayandırılan rapora göre Apple, dokunmatik ekran ve görüntü sürücülerinin bir arada olduğu tek çip (TDDI) çözümü üstünde çalışıyor.
İşin dikkat çekici kısmı farklı. Raporda yazılanlara göre bu çip içinde "Entegre parmak izi sensörleri" yer alacak. Bu şekilde şirket home tuşunu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Diğer bir deyişle Apple'ın çip çözümü gelecekteki iPhone'larda kullanacak ve ultra incelikteki tasarımların da önünü açacak.
TDDI denilen sistem aslında yabancı değil. Synaptics tarafından bu sene başlarında TDDI çözümü tanıtıltı. Tabii bunun arkasında Synaptics'ın 475 milyon dolara satın aldığı Renesas SP Drivers'ın teknolojisi yatıyor. Şirket Renesas'ın ekran teknolojisi ile kendi dokunmatik çözümünü tek çipe entegre etmeyi başardı. Söylenenlere göre Apple geçtiğimiz sene Renesas SP Drivers'ı satın almak istemesine rağmen görüşmeler başarısız olmuş.
Her neyse sonuç olarak yeni rapor Apple'ın kendi çipini geliştirdiğini ve home tuşu işlevselliğini ise ekrana entegre edebileceğini gösteriyor. Yapılan yorumlar ise yeni çipin iPhone 7 sonrasındaki cihazlar için geçerli olabileceği yönünde.
Kaynak - Teknokulis