Geçtiğimiz ay “Takip” sekmesini tüm uygulamalarından kaldıran Instagram, bunu insanların kendi paylaşımlarına odaklanması için yaptığını belirtmişti. Sosyal paylaşım sitesi, diğer yandan üçüncü taraf uygulamaların “Takip” sekmesini kopyalamasını engellemek için çalışmaya devam ediyordu. Like Patrol ise bu uygulamalardan en bilinenleri arasında.

Zira kısa süre önce Instagram’ın, Like Patrol'ün geliştiricilerine ihtarname göndermesi ile bu uygulamanın ismi gündeme gelmişti.

Şirket, takip ettiğiniz kişilerin hangi gönderilere beğeni ve yorum bıraktığını ya da kimleri takip ettiğini görebilmenize ve daha birçok bilgiye ulaşmanıza imkan sunan bu uygulamaların kapatılmasına karşı atmış olduğu adımlar meyvesini vermeye başlamış görünüyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde uygulamayı App Store’dan tamamen çıkardı.

Bu gelişmenin ardından konuya ilişkin CNET’e konuşan Like Patrol’un geliştiricisi Sergio Luis Quintero, "Uygulamamızın Apple politikalarını ihlal etmediğine inanıyoruz, önümüzdeki günlerde bu karara itiraz etmeyi planlıyoruz. Uygulamamız herhangi bir politikayı ihlal etseydi, Instagram da 2011’den 2019’a kadar aynı politikaları ihlal ederdi” ifadelerine yer verdi.