Apple, iOS 11.3 Beta 4'ü geliştiriciler için yayınlandı. 380 MB dosya boyutundaki beta sürümüyle hatalar giderildi ve performans artışı için bazı optimize çalışmaları yapıldı. Pil konusunda iyileştirmeler de getiren iOS 11.3 Beta 4 ile güvenlik konusunda da önemli düzeltmeler yapıldı. iOS 11.3 beta 4'te, yeniden adlandırılan "Kitaplar" uygulaması orijinal "iBooks" adına geri döndü. ARKit de bundan böyle duvar ve kapılar gibi dikey yüzeyleri iyi tanıyacak.

Güncellemeyle beraber iPhone X'e ayı, ejderha, aslan ve kuru kafa gibi 4 adet yeni Animoji eklendi. Ayrıca güncelleme ile Sağlık Kayıtları özelliği gelerek hastaneler, klinikler ve labaratuvarlardan gelen bazı tıbbi veriler görülecek.

Güncelleme, iOS kullanıcılarına pilleri hakkında daha fazla bilgi sunmak için tasarlanmış yeni bir "Pil Sağlığı" özelliği de içeriyor. Pil Sağlığı, azami pil kapasitesi ve en yüksek performans kapasitesi hakkında ayrıntılar sunuyor. Bozulmuş pillere sahip aygıtlar için, bir cihazın performans yönetimi özellikleriyle kısıtlanıp kısıtlanmadığına ilişkin bilgi de sağlıyor. Bunun yanı sıra pil sağlığı iyi olmayan cihazlardaki aniden kapanma sorununu önlemek için iOS 11.3 ile güç yönetimi devre dışı bırakılabilir.

Yeni güncellemeyle ile İş sohbeti özelliği geldi. Bu bakımdan kullanıcılar mesaj uygulaması üzerinden işletmelerle sohbet edebilecek. Randevu alma veya alışveriş imkanı tanınacak.

Kayıtlı geliştiriciler, Geliştirici Merkezi'nden uygun yapılandırma profilini yüklendikten sonra yeni iOS 11.3 beta'yı Apple'ın Geliştirici Merkezi'nden veya kablosuz olarak indirebilirler.