Beklenen iOS 7 Jonathan Ive’nin yeni tasarımı ile, baştan aşağı değişmiş olarak karşımıza çıktı. Jonathan Ive ikonları yeni renk paletiyle, sade olarak sistemi baştan aşağı yenilenmiş bir kullanıcı arayüzüyle karşımıza çıkıyor.

Klasörler
Klasörlerde 12 – 16 arasındaki uygulama sınırı kaldırıldı, artık klasörlere sınırsız uygulama koyulabilecek.



Kontrol Merkezi
Sade metalik bir tasarım üzerinde, İos kullanıcıların en sık kullandığı uygulamaları bir araya getirmişler. Kullanıcılar için büyük rahatlık sunacak özelikte, uçuş modu, Wi-Fi, Bluetooth, ekran parlıklığı kontrol, ses kontrol, müzik play-ileri-geri, el feneri, hesap makinası, fotoğraf makinası, Air Play, Air Drop gibi uygulamaları tek bir panelden kullanma imkanı sunuluyor.


Hava durumu
Bu uygulamada yeniden tasarlanarak, o anki hava durumunu efektler ile ekranda canlandırmaya çalışmışlar. Örneğin kar veya yağmur yağması gibi.


Fotoğraflar
Fotoğraflar yenilenmiş arayüzü ile birlikte, diğer ön yüklü uygulamalar gibi düz tasarımla karşımıza çıkıyor. Fotoğrafları tarihe bağlı olarak görüntüleme dikkat çekici özellikler arasında yer alıyor, bu sayede tek bir yıl içinde çekilen tüm fotoğrafları bile toplu olarak görmek mümkün oluyor. Parmağınızı görüntülerden oluşan ızgara üzerinde sürüklediğinizde de fotoğrafların önizleme versiyonları karşınıza çıkıyor. Öte yandan sadece fotoğrafları değil, videoları da bundan böyle Fotoğraflar uygulaması aracılığıyla iCloud üzerinden paylaşabileceksiniz.


Safari
Tasarımı baştan aşağı değişmiş. Tam ekran olabiliyor, arama çubuğu kaldırılmış, URL ve anahtar kelime girilebilecek tek çubuk kullanılmış.
Çoklu pencereleri arka arkaya dizilen fotoğraf kartları gibi tasarlamışlar. Sık kullanılan sayfalar için ayrı bir pencerede, sayfa ikonları tasarlanmış.


Ön yüklü uygulamalar
Fotoğraf, kamera, game Center, mesajlar, telefon, takvim, kişiler, notes gibi üzerinde yüklü tüm uygulamaların ikonlarının tasarımları ve renkleri değişmiş.
 


Çoklu Görev
Android cihazlarındaki çoklu görevi andıran sistem baştan aşağı yenilenerek kart tabanlı bir görünüm sunuyor. Önceden çalışan uygulamalar şerit şeklinde geliyordu, yeni tasarımda uygulama ikonlarının üzerine, ilgili uygulamaya ait kart şeklinde küçük ekran resmi tasarlamışlar.
Bildirim Merkezi
Kilitli ekrandan ulaşılabilecek yeni yeni tasarımda, eskisine ek olarak, bildirim kısmında açıklamalar daha çok geniş tutulmuş ve resim özelliği eklenmiş.

Siri
Siri yenilenmiş insan sesleriyle tasarlanmış. Siri yeni tasarımında  Bluetooth’u kapatıp açma veya parlaklığı ayarlama gibi işlevleri de yerine getirecek. Twitter v.b. sosyal ağlar üzerinden arama yapma ve daha fazla bilgi getirme imkanı da verecek.

Apple yeni özelliklerin uygulamaların arka planda çalışmasına izin vereceğini ve bunun pil ömrüne de herhangi bir olumsuz etkisi bulunmayacağını kaydetti. Ayrıca belirli uygulamaların günün belirli zamanlarında veya kablosuz bağlantının güçlü olduğu durumlarda otomatik olarak güncellenmesi gibi akıllı özellikler de iOS 7′de yer alıyor. İtme bildirimleri de uygulamaların arka planda güncellenmesini tetikleyebiliyor, böylelikle uygulamayı açtığınızda güncellemesini beklemeden, en taze içeriklerle yüklendiğini görme fırsatı elde ediyorsunuz.
Apple’ın yeni yazılımı iOS 7 iPhone 5, iPad ve iPod Touch cihazlarında karşımıza çıkacak. iOS 7 bazı otomobil markaları ile entegre çalışacak.