Apple'ın önemli pazarlarından biri olan Asya'da iPhone 8, daha önceki modellere kıyasla fazla heyecan yaratmadı. Geçen yıllarda Apple mağazalarının önünde yaşanan kuyruklar bu kez görülmedi. Daha önce yüzlerce insanın beklediği kuyruklar yerini 30'dan daha az insanın beklediği sıralara bırakırken bazı yerlerde ise hiç kuyruk olmadı. Hatta ABC 7 muhabiri haber yapmak için gittiği mağazanın önünde kimseyi görmeyince Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Kuyruk nerede? iPhone8 ve iPhone8Plus bugün çıkıyor. Ama Apple'ın fanları ortada yok" dedi.

Asya'daki talep ile ilgili henüz doğrudan rakamlar olmasa da bazı dolaylı rakamlar ve analist yorumları da iPhone 8'e talebin önceki modellere kıyasla daha az olduğunu ortaya koyuyor.

Bir araştırmaya göre Çin'in önemli e-ticaret sitelerinden biri olan JD.com üzerinden lanse edildikten sonraki ilk 3 gün içinde iPhone 8'e 1,5 milyonluk ön sipariş geldi. Aynı sitede iPhone 7'ye gelen ön sipariş 3,5 milyon olarak kaydedilmişti.  

Apple'ın iPhone 8 modeli ile ilgili bu gelişmeler ve yapılan son yorumlar piyasalarda da tepki yaratmaya başladı. Yatırımcılar da iPhone 8 modelinde Apple'ın bir hayal kırıklığı yaşadığını düşünüyor. (UZMAN PARA)