Şimdi ise Apple iPhone XS ekran boyutu ve ekran çözünürlüğü konusunda yalan söylemekle suçlanıyor.

Bu günlerde Apple’a açılan davaların ardı arkası kesilmiyor. Yeni açılan dava ise Apple’ın iPhone X, iPhone XS ve iPhone XS Max ekran boyutu ve çözünürlüğükonusunda yalan söylediğini iddia ediyor. Dava dosyası, Kuzey Kaliforniya’daki ABD bölge mahkemesine iki iPhone kullanıcısı tarafından sunuldu.

Davacılar çentiğin alanını ve iPhone X, XS ve XS Max ekranlarının yuvarlatılmış köşelerini çıkardığınızda, aslında Apple’ın reklamlarında bahsettiği orandan çok daha küçük bir ekrana sahip olduğunu söylüyor. Davacıların iddialarına göre iPhone X, 5.8 inç değil 5.68 inçlik bir ekran boyutuna sahip.

Bununla birlikte çentiğin ve ekran içerisindeki kıvrımların yuvarlatılmış halleri ile insanların göz yanılmasına sebep olduğunu ve olduğundan büyük göründüğünü iddia ediyor. Davanın sonucu henüz belli değil.

Fakat bu durum şirketin ekran-gövde oranıyla ön plana çıkardığı cihazların aleyhine olacak gibi görünüyor. Diğer davalarla birlikte bu davanın da nasıl sonuçlanacağını merak ediyoruz. Ama şunu da söylemek gerekiyor ki büyük şirketler böyle davalarla sürekli uğraşıyorlar.(Shiftdelete)