Apple teknisyenlerin cihazı onarmak için evlere veya ofislere gideceği onarım hizmetine geçmiş gibi görünüyor. Kullanıcılar artık, cihazlarını "evde veya ofiste" onarmayı vadeden Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı Go Tech Services aracılığıyla tamir ettirebilecek.

MacRumors’un aktardığına göre söz konusu hizmete, Apple'ın destek sitesi üzerinden erişilebiliyor. Kullanıcılar buradaki mevcut seçeneklerin yanında “yerinde onarım” seçeneği de görüyor. Destek sayfasında şu not yer alıyor:

Apple yetkili servis sağlayıcılarına veya Genious Bar’lara bakın. Belirli noktalardaki servisler yerinde hizmet sunabilir. Söz konusu noktaların şimdilik Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, New York City ve San Francisco’yla sınırlı olduğu düşünülüyor.

Sitede kullanıcılardan randevu için bir tarih ve saat seçmeleri isteniyor. Ancak işlemin bu kısmı ücretlere dair bilgi vermiyor.

Ayrıca sağlayıcının çözebileceği sorunların kapsamı da açıkça belirtilmiyor. Örneğin çatlak bir telefon ekranı için randevu alınabilirken batarya değişimi için bu mümkün olmuyor.

Go Tech Services, yalnızca Apple için hizmet veren bir yetkili servis sağlayıcısı. Kurumun destek sayfasında “Mobil onarımda uzmanlaşmış bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısıyız” ifadeleri yer alıyor.