Geçtiğimiz haftalarda bazı iPhone 6 kullanıcıları şarjları halen olmasına rağmen telefonlarının aniden kapanmasından şikayetçi olmuştu. Mashable ve birkaç yerde bu durum raporlandı. MacRumors ve Apple destek forumlarında da konular var.

Apple müşterilerine bozuk pilleri değiştireceğini söyledi, ancak şirket telefondaki bu hatanın neden olduğu konusunda ise sessiz kaldı. Mashable sitesi ise yeni haberinde arızanın kaynağını açığa çıkardı. Sorunun ne olduğunu Apple açıklamış, ancak bu basın açıklaması Çin'de yapılmış.

Mashable'ın çevirisini yayınladığı arıza sebebi açıklaması şu şekilde:

"Eylül ve Ekim 2015'te üretilen az sayıdaki iPhone 6'ya pillerin monte edilmeden önce kontrol edilen ortam havasına gerekenden daha uzun süre maruz kaldıklarını keşfettik.

Sonuç olarak, bu piller normal bir pilden daha hızlı bozulur ve beklenmeyen kapanmalara neden olur. Bu bir güvenlik sorunu da değildir."

iPhone'lardaki kapanma olayı ise aslında bir arıza değil. Apple, iPhone'ların aşırı soğuk veya sıcaklık gibi belirli koşullarda kapanacak şekilde tasarlandığını söylüyor. Özetle ani kapanmalar iPhone kullanıcılarına endişe verici görünebilir, fakat cihazın elektronik bileşenlerini voltajdan korumak için alınmış bir önlem.

Apple, iPhone'ların satın alınma tarihinden itibaren üç yıla kadar pilleri değiştirdiğini vurguluyor.