Apple bugün, (RED) ile 10 yıldan uzun süredir devam eden işbirliğine dikkat çekmek üzere, canlı kırmızı alüminyum bir kaplamaya sahip iPhone 7 ve iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition’ı duyurdu. Özel sürüm (PRODUCT)RED iPhone için 24 Mart Cuma gününden itibaren tüm dünyada online olarak ve mağazalardan sipariş verilebilecek.

“10 yıl önce (RED) ile çalışmaya başladığımızdan bu yana, müşterilerimiz ilk iPod nano (PRODUCT)RED Special Edition ile başlayıp bugün Beats ürün serisi ve iPhone, iPad ve Apple Watch için aksesuarlarla devam eden ürünlerimizi satın alarak AIDS’in yayılmasına karşı mücadeleye çok önemli katkılar sağladı,” şeklinde konuşan Apple CEO’su Tim Cook şöyle devam ediyor: “Muhteşem kırmızı renkteki bu özel sürüm iPhone, (RED) ile işbirliğimizi onurlandıran, bugüne kadarki en büyük (PRODUCT)RED teklifimiz ve bu ürünü müşterilerimizin elinde görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Her iki özel sürümün de teknik özellik bakımından mevcut modellerden bir farkı bulunmuyor. Tüm dünyada 24 Mart Cuma gününden itibaren satışa çıkacak özel sürüm cihazlar, ABD, Avustralya, Belçika, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, İtalya, Japonya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Rusya, Singapur, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Tayland, Birleşik Krallık ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil 40’tan fazla ülke ve bölgede Mart sonundan itibaren müşterilere gönderilmeye başlanacak. Nisan ayında ise bunları Brezilya, Şili, Kolombiya, Hindistan, Türkiye ve diğer ülkeler takip edecek.

Dört inç ekrana sahip en güçlü telefon olan iPhone SE, 32 GB ve 128 GB modelleriyle 24 Mart Cuma gününden itibaren bulunabilecek. Mevcut kapasiteyi ikiye katlayarak 16 GB ve 64 GB modellerin yerini alan yeni modeller 2.399 TL’den başlayan fiyatlarla Apple.com.tr sayfasında ve Apple Store’larda satışa sunulacak.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition 128 GB ve 256 GB modelleriyle ve 4.299 TL’den başlayan fiyatlarla Apple.com.tr’da ve Apple Store’larda ve Apple Yetkili Bayileri’nde ve belirli operatörlerde (fiyatlar farklı olabilir) satışa sunulacak.