Bu yılın ilk çeyreğinde 600 bin adet HomePod satan ve pazarın dördüncü en büyük oyuncusuna haline gelen Apple, her ne kadar bu alanda beklediği hedefe ulaşamasa da yeni planlar yapmaya devam ediyor. Gelen bilgilere göre firmanın sahibi olduğu Beats markası için yeni bir akıllı hoparlör satışa sunmaya hazırlandığı iddia edildi.

Loveios isimli sitenin iddiasına göre, Apple 350 dolarlık HomePod’un yanı sıra 150 dolar seviyesinde uygun fiyatlı bir akıllı hoparlör geliştiriyor. Tayvanlı kaynaklara dayandırılan haber, Apple’ın Beats markasıyla akıllı hoparlör pazarına odaklanacağını ve ilk ürünün 200 dolardan daha uygun fiyatla satışa sunulacağını iddia ediyor.

Bu yılın başında satışa sunduğu HomePod ile akıllı hoparlör pazarına giren Apple, Amazon ve Google gibi pazarın tecrübeli oyuncularının çok çeşitli ürün yelpazesine karşı tek ürünle rekabet edemeyeceğini fark ettiği için böyle bir adım atmayı planlıyor. Strategy Analytics tarafından yayınlanan bir rapora göre, mart ayında sona eren ilk çeyrekte HomePod akıllı hoparlör pazarının yüzde 6’sına sahip olurken, Amazon’un Echo serisi cihazları ise yüzde 81,8 pazar payına ulaştı.

Beklenti daha yüksekti

HomePod ilk tanıtıldığı 2017 yılının haziran ayında firmanın büyük beklentiler içine girmesine neden olmuştu. Ancak duyurulmasının üzerinden 7 ay geçtikten sonra satışa sunulabilen ürün rakiplerine göre ses konusunda daha üst seviyede olsa da akıllılık konusunda rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Bunun farkına varan Apple, yeni yazılım mühendislerini işe alarak açığı kapatmaya çalışmıştı. Fiyatı da rakiplerine göre yüksek olan HomePod, giderek Apple'ın başarısız olan ürünlerine benzemeye başladı. Çıkması muhtemel olan yeni ve ucuz modelin bu açığı kapatması bekleniyor. (Teknolojioku)