Birkaç aylık dönemde ciddi anlamda değer kaybeden teknoloji devi Apple'ın piyasa değeri, 1 trilyondan 746 milyar dolara gerilemiş durumda. Trilyon dolarlık şirket unvanını da yazılım devi Microsoft’a kaptıracağı tahmin edilen Apple’da işler bir türlü istenilen gibi gitmiyor.

Mobil tarafta da bu yıl bir türlü istediği sonuçları elde edemeyen Apple ilk önce üretimi yavaşlatma kararı almıştı. Alınan bu karar ile birlikte düşen satış rakamlarını yeniden yükseltmenin planlarını yapan Apple, şimdi ise Japonya dahil birkaç ülkede iPhone XR modelinin fiyatını düşürmeye hazırlanıyor.

Apple iPhone XR fiyatını düşürecek!

Hatırlayacağınız üzere, Apple‘a yakın kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda, büyük umutlarla piyasaya sürülen XR modelinin üretiminin yavaşlatılma kararı alınmıştı. Ön siparişlerdeki büyük ilginin cihazın piyasaya sürülmesinin ardından devam etmediğini vurgulayan Apple’ın, iPhone XR üretimini daha da azaltarak oldukça konuşulacak bir hamleye imza atmıştı.

Şimdi ise Apple yeniden çok konuşulacak bir hamleye daha imza atmaya hazırlanıyor. Söz konusu bu durum doğrultusunda dev şirket, akıllı telefon pazarında oldukça geniş bir kitleye sahip olan Japonya’daki XR fiyatlarını ciddi anlamda düşürdü.

Açıklanan rakamlara göre Japonya’daki iPhone XR artık 36.000 (317 dolar)Japon yeni yerine, 24.000 Japon yenine (211 dolar) satılacağı müjdelendi. Wall Street Journal tarafınca yayınlanan raporlarda Apple‘ın iPhone XR için almış olduğu kararın, yakın zaman içerisinde belli başlı ülkelerde için geçerli olacak.

iPhone XR özellikleri

749 Dolar fiyat etiketine sahip olan 6.1 inçlik XR, 999 Dolar fiyat etiketine sahip 5.8 inçlik iPhone XS modelinden 250 dolar daha uygun fiyatlı.(Shiftdelete)