Apple’ın yeni şirket ana binası Apple Park’ta yaşanan personel kazaları için sonunda çalışmalar başladı. Şirkette çalışan insanların cam duvarları görmeyerek içinden geçmeye çalışması oldukça trajikomik bir tasarım hatası olarak göze çarpıyordu.

Oldukça yüksek bir maliyetle tasarlanan ve inşa edilen Apple Park’ın içerisinde böylesine bir tasarım hatasının yakışmadığını farkeden yetkililer ise sorunun çözümünü basit bir uyarı sisteminde bulmuşa benziyor.

Yapılan açıklamalara göre daha önce konu ile ilgili çeşitli uyarılar yapılmasına rağmen camdan inşa edilen duvarlar sebebiyle bugüne dek en az üç kişi kafeterya ve başka bölgelerde çeşitli kazaların kurbanı oldu. Yaralanmalarla sonuçlanan bu kazalar insanların cam duvarlar ile kapıları ayırt edememesi yüzünden yaşandı.

İşin daha da ilginç tarafı ise bina içerisinde çalışanların aslında bu işi daha önce çözüme kavuşturmuş olması. Kapıların yanındaki duvarlara ufak not kağıtları yapıştıran çalışanların bu hamlesi de yönetim tarafından veto edildi. Ardından da “Binanın tasarımına uymadıkları.” gibi komik bir gerekçeyle temizletildi.

Fakat son yaşanan kazaların ardından cam duvarların üzerine uyarı levhaları asılacağı ve bu süreçte çalışanların yeniden not kağıtları yapıştırabileceği açıklaması yapıldı. Bu sayede oluşabilecek kazalardan ve tabii ki olası bir tazminat davası tehlikesinden de uzak durulacak gibi görünüyor.