Apple'ın bir süre önce resmen duyurduğu müzik akış servisi Apple Music, müzik sektöründen birçok ismi heyecanlandırmıştı. Hatta Sony Music, Apple'ın bu hamlesini sektör için bir dönüm noktası olarak nitelendirmişti. 
Yalnızca iOS değil, Android cihazlarda da kullanılabilecek olan bu servis, özellikle "ücretli abone" toplayarak diğer müzik servislerini geride bırakmayı amaçlıyor. iOS işletim sistemli cihazlarda 3 aylık ücretsiz deneme süresi sunan Apple, Android tarafında ise böyle bir hamle yapmayacak.
Peki bu servisten müzisyenlerin ve yapımcı firmaların çıkarları neler olacak? Haliyle "telif hakkı" olarak verilecek paralardan söz edilebilir, ki öyle de olacak.
Amerikalı şarkıcı Taylor Swift, geçtiğimiz günlerde Tumblr sayfasında bir yazı yazmış ve Apple'ı eleştirerek 1989 isimli albümünü Apple'ın servislerinden geri çekeceğini bildirmişti. Swift, Apple'ın ilk 3 aylık ücretsiz servis deneme sürecinde sanatçılara, şarkı yazarlarına ve yapımcılara telif ödeyip ödemeyeceği Aödeme yapacağını bildirdi. Bu açıklama yalnızca Swift'i değil, diğer birçok müzisyeni de mutlu etmiştir sanırız.