Cuma günü California'da gerçekleştirilen Apple hissedarları toplantısında söz alan CEO Tim Cook, 2013 yılında Apple'ın yaklaşık 10 milyon adet Apple TV sattığını ve bu sayede 1 milyar dolarlık gelir elde edildiğini açıkladı. Bu haliyle Apple TV bir bakıma Apple'ın en hızlı büyüme kaydeden ürünü olma özelliğini taşıyor.
2012 yılında 5 milyon adet satan ve bu sayı 2013'te iki katına çıkan Apple TV için uzun bir zaman 'hobi ürün' diyen; ancak iki katına çıkan satışların ardından 'artık hobi ürünü demek zor' tabirini kullanan Cook, Apple TV satışlarındaki bu hızlı artışın Apple ürünleri içinde kayda değer bir özelliğinin bulunduğunu ve en hızlı büyüyen cihaz olduğunu da sözlerine ekledi.
İnternet üzerinden videoların herhangi bir cihaza (televizyon, iPod vb.) bağlanmasıyla çalışan internet bağlantılı bu TV takımının fiyatı 99 dolar (Türkiye'de bu fiyat ortalama 240 TL).
 
Apple TV ve AirPlay özelliği ile iOS ve Mac cihazlarımızdaki görüntüleri, müzikleri ya da videoları televizyonumuza aktarabiliyor, filmleri ve dizileri televizyonumuzda izleyebiliyor, internet radyolarını dinleyebiliyoruz.