Apple katlanabilir iPhone hazırlığında!

Patent başvurusunun yayınlanması ile şirketin LG ile katlanabilir iPhonemodeli için çalıştığı konusundaki iddialar kanıtlanmış oldu. Açıklamada bahsi geçen elektronik cihazın katlanmasını sağlayan esnek bir kısımdan bahsediliyor. Bunun esnek bir ekran olması ise öne çıkan kısım. Esnek ekranın, cihaz katlandığında ekranın bükülme ekseni boyunca kıvrılmasını sağlayan bir bükülme bölgesi içerebileceği de diğer bilgilerden. Ayrıca, ekranın bir kitap gibi açılıp kapanabileceğinin de altı çiziliyor.

Teknolojinin LCD, OLED ve microLED panel teknolojilerinin nimetlerinden faydalanabileceği vurgulanıyor. iPhone X modelinde kullanılan ekran düz olmasına rağmen aslında kapağın altına sıkışmış uçları olan esnek ekrana sahip. Bunun çerçevesize yakın görünümü elde etmek için gerekliği olduğunu belirtelim. Öte yandan katlanıp kullanmak üzere tasarlanmış ekran için daha ileri gidilmesi mümkün.

Şirketin 2021 yılı içerisinde microLED ekrana geçiş yapabileceği ve katlanabilir iPhone cihazın da aynı dönemde çıkacağı tahminler arasında. Daha fazla parlaklık, doygunluk ve güç verimliliği ile öne çıkan ekran teknolojisi cihazlar önemli bir değişiklik olacak.