Apple’ın bu 12 Eylül lansmanı ile sunduğu yeni nesil Apple Watch hem ekranı hem de yeni özellikleri ile dikkat çekmişti. Bu sefer ise düşüş algılayıcı özelliğe sahip Apple Watch 4 hayat kurtardı!

Sağlık alanındaki özellikleri ile dikkat çeken akıllı saat, düşüş algılayıcı özelliği sayesinde İsviçreli Gustavo Rodriguez’in hayatını kurtardı.

34 Yaşında olan Gustavo, yemek yaparken birden sert ve yoğun bir şekilde sırt ağrısı çekmeye başladı. Hemen ardından evinde bulunan ısıtıcının yanına yığılıp kalan Gustavo bir dakika boyunca hareketsiz kaldığı için Apple Watch 4 düşme tespitini yaparak acil çağrı alarmı çalmaya başladı.

Alarm sesiyle gözlerini açan Gustavo, ekranda çıkan seçenekler ile evi yakınlarda olan kayın validesini aradı. Bu sayede hastaneye giderek olası bir kötü sonucun önüne geçildi.

Şunu da belirtmek gerekir ki o gözlerini açmasa bile saat otomatik arama ile acil çağrı merkezini arayıp konum bildirecekti.

Düşüş algılayıcı özelliği 65 yaş üstü kullanıcılar için otomatik açık tutulmakta fakat 65 yaş altı kullanıcılar için isteğe bağlıdır. Bizce her ihtimale karşın bu özelliği açık bulundurmak gerek.

Tabii ki böyle durumlar ile karşı karşıya kalmak istemeyiz ama sizce bu özellik Apple’ın sağlık konusundaki dikkatini gösteriyor mu?(Shiftdelete)