ABD'li teknoloji devi Apple, birçok insanın merakla beklediği tanıtım tarihini açıkladı. 27 Ekim'de yani önümüzdeki hafta Perşembe günü Apple yeni bilgisayarlarını tanıtacak.

Microsoft'un etkinliğinden hemen bir gün sonra gerçekleşecek olan tanıtımda Macbook Pro'nun ön plana çıkması bekleniyor. Zira yeni Macbook Pro'nun klavye bölümünde dokunmatik sanal ekran olacağı öngörülüyor. Apple ilk kez kullanacağı bu OLED şerit çözümüyle ekrandan tasarruf sağlamayı düşünüyor. F1, F2, F3 gibi kontrol tuşlarının da bulunacağı bu ekranda aynı zamanda bildirimler, ses açma kısma, internet bağlantı sinyali gibi bilgiler de bulunacak. Bir başka deyişle Apple görev çubuğunu klavye bölümüne kaydıracak gibi görünüyor.

Macbook Pro'ya dair bir başka söylenti ise parmak izi tarayıcısının olacağı yönünde. Bu şekilde kilit ekranının, tıpkı iPad ve iPhone'larda olduğu gibi parmak iziyle açılması planlanıyor.

Öte yandan Macbook Air'ın da yenilenmesi bekleniyor. Apple, 5K ekran çözünürlüğünde ve USB-C bağlantı portlu yeni Macbook Air'ı tanıtabilir.

Bildiğimiz üzere Apple geride bıraktığımız haftalarda yeni işletim sistemi macOS Sierra'yı tanıttı. Henüz hiçbir bilgisayarında kullanmadığı bu işletim sistemi, ilk kez yeni Mac'lerle birlikte gelebilir. MacOS Sierra, Apple'ın sanal asistanı Siri'yi ve iOS aplikasyonlarını da destekliyor. Böylece yeni Mac'lerin, iPad ve iPhone'larla uyum içinde çalışacağını söyleyebiliriz.