Her gün San Francisco ile Apple merkez üssü Cupertino arasında şirketin personellerini taşıyan otobüslere, kimliği bilinmeyen kişilerce saldırı düzenlendiği ortaya çıktı.

Mashable’ın haberine göre, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen saldırılar sonucunda otobüslerin camları kırılmış durumda. Öte yandan, Apple tarafından hasarların nasıl gerçekleştirildiğini detaylandırmıyor. Yani camlara ateş mi edildiği yoksa taş mı atıldığı bilinmemekte. Ayrıca, çalışanların zarar görüp görmediği de merak konusu.

Araçların hasar görmesinin dışında, sürücü ve yolcuların güvenlik riskialtında olduğunu düşünen şirket önlem almayı ihmal etmedi. Güvenliği sağlamak ve problem çözülene kadar önlem amacıyla güzergahdeğiştirilerek Highway 280 yolundan artık geçilmediği belirtiliyor. Ancak bu karar çalışanların yolculuk süresini ciddi anlamda uzatmış. Personel transferinin artık ekstra 45 dakika uzadığı paylaşılıyor. Suç eyleminin durdurulması için yerel polis de devrede. Şirket, her şey yoluna girmeden normal transfere devam edilmemesini planlıyor.

Bu protesto eyleminin neden gerçekleştirildiği ise bilinmiyor. Geçmişte San Francisco sakinlerinin şirket servisleri ve birçok çalışanın burada kalması sebebiyle ev fiyatlarının fırlamasından rahatsız olduğu belirtiliyor. Tabii ki bu şimdilik bu sadece spekülasyon. Bakalım konu ne zaman aydınlığa kavuşacak?