iPhone’un üreticisi firma, dünyadaki 480 mağazasını yenilemek için harekete geçti. Yenileme çalışmaları ABD San Francisco’daki iki katlı mağazadan başlayacak.

Markanın, Virginia ve Kaliforniya’da ilk mağazalarını açmasının üzerinden 15 yıl geçti. O tarihten beri Apple mağazaları tasarım ve çalışanların kullanımı açısından pek çok kez yenilendi. Ancak mağazalar başarılı sonuçlar üretmesine karşın geçen süreçte konseptleri eskidi.

Apple’ın yenilenen San Francisco mağazası bugün halka açılıyor. Mağazada bir kasaba meydanı ambiyansı yaratılması hedefleniyor. Burada insanlar büyük camlardan şehrin manzarasını izlerken ürünleri test edebilecek. Mağazanın 42 metreden yüksek bir cam kapısı bulunuyor. Bu kapı San Franciso’nun en kalablık alışveriş bölgesine açılıyor.

İki yıl araştırdı

Apple’ın Perakende Müdürü Angela Ahrendts, AP’ye verdiği röportajda mağazaların yüzde 5-10’unu yıllık olarak yenilemeyi planladıklarını söyledi.

Yeni mağaza konseptine, Burberry’den Apple’a transfer olan Ahrendts’in iki yıllık araştırmaları sonrasında karar verildi. San Francisco’da olmayan Apple fanları bir süre mağazaların yeni görüntüsünü göremeyecek.