Deutsche Securities analisti Jialin Lu'ya göre Apple 2019 yılında 3 arka kameraya sahip en az bir iPhone piyasaya sürecek. Lu, üçlü lensli kamera sisteminin, stereoskopik görüş yoluyla gelişmiş 3D algılamayı mümkün kılacağına inanıyor ve iki sensör, farklı açılardan tek bir nesnenin görüntülerini yakalayabiliyor. iPhone ve nesne arasındaki mesafeyi elde etmek için bir üçgenleme yöntemi kullanılacak. 

iPhone X'in ön tarafındaki TrueDepth sistemi gibi, rapor, arka 3D algılamanın ARTırılmış gerçeklik amaçları için kullanılacağını öne sürüyor. Gelecek iPhone’lar 3D algılama yetenekleri ile donatılacak. 

Bloomberg'ten Alex Webb, Apple’ın lazer ışınlarının nesnelere vurup geri sekmesi yoluyla 3 boyutlu modelleme üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Lu, bunun yerine üçlü kamera sistemi kullanılacağına inandığını bildirdi. 

Apple CEO'su Tim Cook, art arda artırılmış gerçeklik konusundaki derin ilgisini defalarca dile getirdi. Apple, geçtiğimiz yıl ARKit platformunu piyasaya sürdü ve geliştiricilerin iOS 11'de iPhone ve iPad'ler için artırılmış gerçeklik uygulamaları oluşturmasını sağladı. 

Bu arada, Lu'ya göre, üçüncü merceğin gelişmiş zoom yetenekleri için daha uzun bir odak uzunluğuna sahip olması muhtemel. 

Uzun odaklı objektif, iPhone'da ilk defa 3x optik zum yapmayı mümkün kılacak. Kullanıcılar, görüntü kalitesinde bulanıklık olmadan, vizördeki görüntüyü üç kata kadar büyütebilecek. iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri,  2x optik zoom özelliğine sahip. 

Huawei P20 Pro, 40 megapiksellik objektif, 20 megapiksel monokrom, 8 megapiksellik telefoto lensler ve 3x optik zum sistemiyle gelen ilk telefon oldu. 

Yuanta Securities analisti Jeff Pu, Apple'ın gelecek yıl üç arka kamerayla en az bir iPhone çıkarmasını bekliyor.(Milliyet)