Açıklanan düşük satış rakamlarıyla dikkat çeken Apple‘dan beklenmedik bir hamle geldi. Apple, düşük satış rakamlarını iPhone X ile telafi etmeyi planlıyor. İşte detaylar!

Wall Street Journal’da yer alan bir haberde Apple, yeni iPhone modellerinde bir türlü istediği satış rakamlarına ulaşamamasından dolayı, yeniden iPhone Xüretimine başladığı iddia edildi.

Yaşanılan bu gelişmenin ardından ayrıca iPhone XR‘ın Japonya’daki fiyatını daha da aşağıya çekmeyi düşünen Apple, diğer ülkeler için de iPhone X modelini ön plana çıkartmayı planlıyor.

Yeni iPhone modellerinin tanıtılmasının hemen ardından iPhone X modellerinipiyasadan çeken teknoloji devi, yeniden bu modele yönelecek. Söz konusu modelin üretiminin yeninden başlatılmasının en büyük nedeninin ise, Apple’ın Samsung ile yapmış olduğu OLED ekran paneli anlaşması olarak gösteriliyor.

OLED ekranlı iPhone XS ve XS Max modellerine beklenenden daha az talebin gelmesinin ardından, Apple’ın elinde kalan OLED ekran panellerini X modellerinin üretiminde kullanarak değerlendirmek isteniyor.

Böylece Samsung ile olan ekran anlaşmasını da yerine getirecek olan Apple,  üreteceği modeli XS ve XS Max’e kıyasla daha uygun etiket fiyatıyla Apple Store’da yeniden sergileyecek.

Apple, düşük satış rakamlarını iPhone X ile telefi edecek!

Wall Street tarafından yayınlanan bir diğer raporda ise yeniden üretimine başlanan telefonun, üretim maliyetinin XS ve XS Max modellerine göre daha düşük olduğu da ayrıca belirtiyor. Böylelikle uygun fiyata üretilecek olan iPhone modeli, kullanıcıların yüksek fiyatından dolayı sitem ettiği XS ve XS Maxmodellerine karşı daha uygun fiyatlı çözüm olacağı da özellikle vurgulanıyor.

Henüz söz konusu bu gelişmeler şirket tarafından doğrulanmasa da, görünen o ki Apple uygun fiyatlı iPhone arayanlar için XR modelinin yanına bir yeni seçenek daha ekleyecek.(Shiftdelete)