AppleInsider tarafından yayınlanan rapora göre, davacılar iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7 ve 7 Plus kullanıcılarından oluşuyor. İddialara göre, bir özellik kullanarak iPhone’un işlemcisini ağır yük koşullarında kısıtlayan Apple iOS 10 ile söz konusu telefonlara zarar veriyor.

Tartışmalar ilk olarak 2017 yılında çıkmıştı. Apple konuyla ilgili o zamanlar yaptığı açıklamada bunun telefonların batarya performansını korumak için yapıldığını savunmuştu. Şirket, cihazların performanslarını bu şekilde yöneterek rasgele kapanmasını önlediğini söylemişti. Ancak, kullanıcılar tarafından gelen tepkiler nedeniyle Apple, bir özür mektubu yayınladı ve garanti dışı pil değiştirme fiyatını revize etti. Böylece, tüketiciler telefonlarının pil ömrü azaldığında işlemci gücünden feragat etmek zorunda kalmayacak, bataryalarını orijinaliyle değiştirerek aynı performansı almaya devam edecekti.

2017 yılında yaşananların ardından Apple iOS 10 ile ilgili aynı sorun nedeniyle dava edildi. Davanın sebepleri arasında Apple‘ın bu uygulamayı daha önceden tüketicilere duyurmamış olması yer alıyor. Ayrıca, Apple’ın sonrasında yaptığı güncellemelerle performansı artırdığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığı söyleniyor. (Shiftdelete)