Apple, otomobil dünyasıyla ilgileniyor, orası kesin... Ancak neyin üzerinde çalıştığı, onu ne zaman göreceğimiz ve şirket için ne kadar öncelikli olduğu bir sır gibi saklı kalıyor.

En son ipuçları ise, Apple yöneticisi Steve Kenner'den Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) gönderdiği mektupta gizli olabilir. Mektupta "bir iCar üzerinde çalışıyoruz" yazmıyor ama, şirketlerin otonom sürüş testlerinden veri paylaşabilmeleri için çağrı yapıyor ve NHTSA'ya yeni alana giren şirketlerin (Apple gibi) daha büyük ve yerleşmiş otomobil üreticileri gibi kamuya açık yollarda aynı test imkanlarını sağlamasını istiyor.

Apple, Financial Times'a mektubu "makine öğrenimi ve otonom sistemleri"ne duyduğu ilgiden dolayı gönderdiğini söyledi; çünkü Apple tüm ürünlerine daha akıllı bir yapay zeka eklemek istiyor. Her zamanki gibi Apple, yapay sürüş teknolojisi test edilirken, kullanıcı gizliliğinin bir öncelik olduğunu vurgulamaya gayet hevesliydi.

Apple'ın araba projesi hakkında duyduğumuz en son söylentilere göre, şirket gerçek bir otomobil inşa etmektense, araçların içinde yer alan teknolojiler üzerine yoğunlaşmak istiyor. Bu bilgi de mektubun içeriği ile örtüşüyor.

Günün birinde Apple rozetli bir araba kullanmak mümkün olsa da şimdilik uzak bir olasılık gibi görünüyor. Ancak  önümüzdeki yıllarda Siri'nin şoförümüz olması olasılığı hiç de düşük değil... Chip