İstanbul Büyükşehir Belediyesi uluslararası dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. 15-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan"World Cities Expo İstanbul’ etkinliğinde teknoloji ve şehircilik entegrasyonunu metropollere taşıyarak geleceğin kent modeline yön veren dünyanın öncü kurum, kuruluş ve ülke temsilcileri bir araya geliyor.

Geleceğin akıllı şehirlerine dönüşümün tüm boyutlarıyla ele alınacağı WorldCities Expo İstanbul’da küresel teknolojiye yön veren Steve Jobs’la beraber Apple’ı kuran Steve Wozniak ve Intellectual Ventures mucitlerinden dünyaca ünlü teknoloji fütüristi Pablos Holman da yer alıyor.

“Akıllı Şehir” konsepti, yeni nesil teknolojilerin sunduğu sürdürülebilir çözümleri tüm şehir yönetimi süreçlerine entegre ederek büyük metropollerin güncel sorunlarını çözüme kavuşturuyor.

Küresel trendler doğrultusunda değişen ve gelişen şehir yaşamı akıllı sistemlerle desteklenerek hızlı, kullanıcı dostu, erişilebilir ve insan odaklı akılcı yaklaşımlarla daha modern bir şehir hayatı hedefleniyor. Dünya genelinde öne çıkan akıllı şehir yaklaşımından yola çıkılarak organize edilen “World Cities Expo İstanbul” şehirleri “akıllı” hale getirerek hayatı değiştiren ve dönüştüren teknoloji uzmanlarını dünya kenti İstanbul’da buluşturuyor.