Steve Jobs’ın çocukluk yıllarını geçirdiği ve garajında yıllar sonra dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelen Apple’ın temellerini attığı evi artık tarihi eser statüsünde.
Ebeveynlerinin henüz Steve Jobs 7 yaşındayken taşındıkları ev geçtiğimiz ay Kaliforniya’daki Los Altos Tarih Komisyonu tarafından “tarihi alan” programına alınmıştı. Big Story‘de yer alan habere göre aradan geçen bir ayın ardından Jobs’ın kız kardeşi Patricia Jobs’ın himayesinde bulunan ev için komisyondan koruma onayı çıktı.

2066 Crist Drive adresindeki evin tarihi miras kabul edilmesiyle birlikte komisyon ve belediye meclisinin yeniden düzenleme ve müzeleştirme çalışmalarına başlaması mümkün olacak. Tarihi eser statüsüne eriştiği için Patricia Jobs, ev için vergi ödemeyecek ve tamirat masrafları için destek alabilecek.
Komisyonun iki yıldır çaba sarfettiği sürecin ardından evde yapılacak revizyon için ek bir değerlendirmenin gerektiğini belirtelim. Zira habere göre evin sahibi Patricia Jobs’ın onayı olmadan gerçekleştirilen bu tarihi atamaya halen itiraz etme hakkı bulunuyor.
Çocukluğun elektroniğe büyük ilgi duyan Steve Jobs, kendisi gibi teknolojiye bir hayli meraklı olan Steve Wozniak ile birlikte ilk Apple bilgisayarı bu evin garajında geliştirmişti. Arkadaşlarının da desteğiyle “Apple I” adını verdikleri bilgisayarlardan 100 adet üretmeyi başaran ikili, ilk sevkiyatlarını da tanesi 500 dolarda Paul Terrel’ın Byte Shop adlı mağazasına gerçekleştirmişti.
Apple’ın köklerine ait birçok özel ana tanıklık eden Jobs ailesinin evi, yenileme projesi tamamlandıktan sonra şüphesiz dünyanın her bölgesinden milyonlarca ziyaretçiyi misafir edecek. 1952 yılında inşa edilen üç yatak odası, iki banyosu bulunan evin emlak değeri ise 1,5 milyon dolar civarında. Sosyalmedya.co