Sahibinden.com'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin mobil pazardaki başarısı katlanarak artıyor. 2015 yılında iOS işletim sistemi kullanan 1,4 milyon kişinin tercihi olan sahibinden.com'un uygulamaları, Apple mağazalarında teşhir edilen tüm iOS işletim sistemine sahip cihazlarda yayınlanacak.

Sahibinden.com mobil uygulaması böylece, Apple’ın kendi cihazlarında yayınlamaya layık gördüğü sayılı Türk uygulamasından biri oldu.

Apple mağazalarını ziyaret eden kullanıcılar, önceden sahibinden.com uygulaması yüklü cihazlar sayesinde Apple hesabı yaratmadan ya da Apple hesabına girişte bulunmadan sahibinden.com uygulamasına erişim sağlayabilecek. Müşteriler, sahibinden.com içerisinde yer alan milyonlarca ilanı Apple mağazaları içerisinde görüntüleyebilecek.

Açıklamaya göre, sahibinden.com mobil uygulaması iOS ya da Android işletim tabanlı mobil cihazlara sahip kullanıcılara pek çok kolaylık sağlıyor.

Burada, kullanıcılara çevrelerindeki emlak ilanlarını kolayca görüntüyebilmelerini sağlayan "Yakınımda Ara", ilanların tam konumunu haritada gösteren "Haritada göster", çok daha yüksek çözünürlüklü ilan fotoğraflarına erişim sağlayan "Mega Foto" en beğenilen fonksiyonlar olarak ön plana çıkıyor.

Ayrıca "Mobilden İlan Verme" özelliği iPhone ve Android kullanıcılarının cepten ve tabletten çok daha pratik şekilde ilan verebilmelerine olanak tanıyor.

Öte yandan mobilde vasıta kategorisindeki yeni uygulamayla iPhone ve Android kullanıcıları ilan aşamasında araçlarının modelini seçtikten sonra standart tüm teknik özellikleri ve donanım bilgileri sahibinden.com tarafından ekleniyor. Böylelikle, hem ilan veren üyelerin kullanımı kolaylaşıyor hem de ilan bakan kullanıcılar çok daha fazla bilgiye ulaşabiliyor.

Sahibinden.com, mobil tarafta gerçekleştirdiği çalışmaların sonucu olarak yıl içerisinde Stevie International Business Awards'da Android Uygulaması ile altın ödüle, Digital Age Dergisi ve MMA Türkiye (Mobil Pazarlama Derneği) "Yılın Dikkat Çeken Mobil Uygulamaları" araştırmasında hem ilk 6 aylık hem de 2015 yılı genelinde 3 kategoride birincili.A.A