Apple'ın tedarikçisi olarak tanınan ve bu firmanın telefonlarıyla diğer ürünlerini yapan Foxconn Technology Group, Amerika'da genişleme planları yapıyor.

Bilindiği gibi yeni Amerikan başkanı Donald Trump'ın planları arasında yerli üretimin verimliliği de bulunuyor ve Foxconn da, bundan cesaret alarak bugün genişleme planlarını açıkladı.

Foxconn, ABD'nin potansiyel yatırımının boyut ve kapsamının henüz belirlenmediğini dile getirirken, "Şu andaki ABD operasyonlarımızın genişlemesini temsil edecek potansiyel bir yatırımla ilgili ön görüşmelerde olduğumuzu doğrulayabiliriz" şeklinde açıklama yapıldı.

1974 yılında kurulan Tayvan menşeli Foxconn firması, daha çok elektronik parça montajı yapıyor ve en büyük müşterisi konumunda da Apple bulunuyor. Buna rağmen Foxconn son zamanlarda robotik, e-ticaret ve sağlık bakımı gibi yüksek teknoloji gerektiren sektörlere de yatırım yapıyor. Firmanın ABD yatırımlarında hangi sektörü seçeceği ise henüz belirli değil.

Bir diğer ilginç durum ise, Foxconn'un açıklaması Japonya menşeli SoftBank'ın CEO'su Masayoshi Son'un Trump'la New York'ta görüşüp, ABD'ye 50 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklamasından sonra geldi.