Bosch Ülke Direktörü Murat Kurtlar, yaptığı açıklamada, üzerinde çalışmaları süren söz konusu cihazın sürücülere servise gitmeden araçlarındaki arızayı öğrenme kolaylığı sağlayacağını söyledi.
 
Üretimi yapılacak cihazı sürücülerin alışveriş merkezlerinden kolaylıkla temin edebileceğini belirten Kurtlar, şu bilgileri paylaştı:
 
"Bu proje ile aracınızdaki arızayı akıllı telefonunuz üzerinden görebilecek ve buna bağlı olarak da bir takım servis yönlendirmeleri yapılabilecek. Bu ürünümüz 2015 yılı itibariyle büyük alışveriş merkezlerinde, elektronik marketlerde satışa çıkacak. Cihaz bluetooth teknolojisiyle çalışan ufak bir parça ve aracın kumanda beynine bağlanacak. Buradan akıllı telefonunuza indirdiğiniz uygulama ile araç üzerindeki arızalar görülebilecek. Bununla en yakın servise yönlendirme de görülebilecek. Detayda yedek parçaların da kapsamlı bilgisine sahip olunabilecek. Öngörümüz önümüzdeki sene bu projeyi hayata geçirebilmek."
 
Söz konusu proje için altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kurtlar, ürünün Türkiye pazarında kullanılması ile ilgili büyük hedeflerinin olduğunu kaydetti. "Sistem her şeyden önce sürücülere araç arızaları ile alakalı önceden bilgi sahibi olmalarını sağlayacak" diyen Kurtlar, şöyle devam etti:
 
"Periyodik bakımla ilgili bilgi sahibi olmayı sağlayacak. Sürücünün beklenmedik sıkıntı ve problemlerle karşılaşmasını engelleyecek bir sistem. Dolayısıyla hayat çok hızlı ve zamana ihtiyacımız var. Bu sistem araç sahiplerinin günlük hayatlarında büyük kolaylık sağlayacak diye düşünüyoruz."
 
Kurtlar, söz konusu cihaz sayesinde sürücülerin bakım onarım haricinde servise gitmelerine gerek kalmayacağını ifade etti.