Asus Sistem İş Grubu Ülke Müdürü Bora Aras, geçen yıl markalarında değişimin yaşandığı bir yıl olduğunu belirterek, “Zenfone ailesi cep telefonlarının lansmanın ardından 150 bin adetlik satış yaptık. Bu yılın ilk çeyreğinde de cep satışımız 200 bin adet oldu” dedi.
Zenfone’un yeni ürün ailesini getirmeye hazırlandıklarını da dile getiren Aras, “Haziran ayının ortasından itibaren satışa çıkıyoruz. ZENfone 1’den iyi dönüş aldık, Zenfone 2 serisi sırada. Satış kanallarımızı bu modelle daha fazla genişletmeyi düşünüyoruz. Türkiye’de hedefimiz cepte 800 bini yakalamak. Cepte pazar 11-12 milyon seviyesinde. Akıllı telefonda yüzde 9’lik pay hedefliyoruz. Mobil ve taşınabilir pazarda hedefimiz ise yüzde 20” diye konuştu.
 
Bin TL altında fiyat
Aras, Türkiye’de cepte takside sınır gelince giriş seviyesi modellere talebin arttığını da vurgulayarak, şunları söyledi: “Fiyat bandı aşağı çekildi. enfone 5,6,7 şeklinde devam eden ilk cep telefonu serisinde fiyatlarımız 749-899 TL bandında. Zenfone 2 serisiyle bu band değişecek. Daha üst seviyede özellikler ve fiyatla orta segmente hitap edeceğiz. Yeni modellerimiz 2015’in ikinci yarısında piyasada olacak. Fiyatlar yine 1.000 TL’nin altında olacak ama özellikleri daha üst düzeyde bulunacak.”
 
‘1.9 milyon dizüstü bilgisayar satılır’
Notebook satışlarına da değinen Aras, Türkiye’de geçen yıl 1.9 milyon adet notebook satıldığını aktardı. Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki yıl önce bu rakam 2 milyonun üzerindeydi. Tablet pazardan pay çalıyor. Geçen yıl 3 milyon adet tablet satılırken, bu rakamın 2014’de 4 milyona çıkacağı öngörülüyor. Tablet trendi arttı. Ancak cirosal bazda tablette artış yok. Satılan tabletlerin yüde 70’i, 500 TL’nin altında. 200 TL altı tabletlere de sık rastlamaya başladı.”
Aras, tablette haziran ayı sonundan itibaren ülkeye gelecek olan Zenpad Ailesi’yle orta ve üst segmente hitap edeceklerini de dile getirdi.