Bloomberg milyarderler listesine göre e-ticaret devi Alibaba.com'ın kurucusu 50 yaşındaki Jack Ma Asya kıtasının en zengin kişisi oldu. Jack Ma, Asya'nın en zengini ünvanını Nisan 2012'den beri Asya'nın en zengini koltuğunda oturan  emlak ve liman kralı Li Ka shing'den aldı. Koltuğunu Ma'ya kaptıran 86 yaşındaki Ka Shing, " Çinli genç iş adamlarının başarısı beni çok mutlu ediyor." dedi. 

Dünyanın en zengin 19. kişisi oldu

Geçtiğimiz aylarda hisselerini halka arz ederek dünya tarihinin en büyük borsa açılımlarından birini yapan Çinli elektronik ticaret devi Alibaba, kurucusunun serveti hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. Bloomgerg milyarderler listesi verilerine göre Ma'nın serveti 28.6 milyar dolar.  Asyanın en zengini Ma bu servetle dünyanın en zenginleri listesinde de 19. sıraya kadar yükseldi. Alibaba  Standard & Poor’s 500 Endeksi'nde 259 milyar dolarlık piyasa değeri ile Amazon.com ile EBay'in ortak değerinden bile daha pahalı bir şirket konumunda.  

"Zengin olmayı hiç istemedim"

Çok sıkılgan  bir kişiliği olan Jack MA geçtiğimiz Kasım ayında CNBC televizyonuna verdiği mülakatta, " Hiç bu kadar zengin olacağımı düşünmedim. Zaten zengin olmayı da istemedim." dedi.

Nasıl zengin oldu?

Üniversite sınavını üçüncü denemesinde kazanan eski bir İngilizce öğretmeni olan Jack Ma 1999 yılında Çin'in Hangzhou kentindeki ev ofisinde Alibaba'nın temelini attı. 2014 yılında servetine 25 milyar dolar kattı. Tabi bunda Eylül ayında hisselerini halka arz etmesinin payı büyük. (Dünya)