Türk Telekom'un bağlı ortaklığı Avea'nın, 2G ve 3G hizmetleri için ödemesi gereken hazine payının eksik ödediği öne sürüldü. Hazine Kontrolörleri tarafından Avea'ya gönderilen iki ayrı raporda, şirketin hazine payını eksik ödediği belirtilmişti. Türk Telekom tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, konu ile ilgili Avea'ya gönderilen raporlar hakkında yasal yollara başvurulduğu ve hukuki sürecin devam ettiği bildirildi.

Türk Telekom tarafından KAP'a yapılan açıklamada;

"Şirketimizin 01.02.2017 tarihli özel durum açıklaması ile, Bağlı ortaklığımız Avea İletişim Hizmetleri A.Ş.'ye ("Avea"), Hazine Kontrolörleri Kurulu tarafından 2G ve 3G hizmetleri için hazine payının eksik ödendiğini öne süren iki ayrı rapor tebliğ edildiği açıklanmıştı.

2G hizmetleri için daha önce Avea lehine ICC nezdinde uluslararası tahkim mahkemesince verilmiş olan tahkim kararına ilişkin yerel mahkeme nezdindeki yargılama süreci devam etmektedir. Keza 3G hizmetleri için daha önce iletilen Hazine raporlarına karşı açılan davalar da henüz sonuçlanmamıştır. 01.02.2017 açıklanan söz konusu iki rapora karşı yasal yollara müracaat edilmiş olup yargılama süreçleri devam etmektedir." ifadeleri yer aldı.