Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 4.5G teknolojisine yönelik “Bu geceden itibaren 4.5G’yi devreye alıyoruz. Şu anki hız, 10 kata çıkıyor. 60 saniyede indireceğiniz filmi, 6 saniyede indireceksiniz. Her zaman söylediğim bir söz var, trafikte hız felaket, bilişimde hız berekettir” dedi.
Yıldırım, İçişleri Bakanlığı eğitim Dairesi Başkanlığı’nda kaymakam adaylarına hitap etti. Kanalİstanbul Projesi’ni de değerlendiren BinaliYıldırım,, ‘torba kanun’ tasarısında yer alan düzenlemenin projenin yasal altyapısını oluşturan bir düzenleme olmadığını belirterek, “Kanal İstanbul’un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok” dedi. 
Projenin hem bakanlığın hem de Karayolları Genel Müdürlüğü’nün görev alanına girdiğini anlatan Yıldırım, “Düzenleme ortaklık payı ile 13 milyar dolar maliyeti olan bir projenin çözülmesi söz konusu değil. İmar uygulamalarında düzenlenen ortaklık payı, sadece planlı alanlar için. 

İki yeni düzenleme
Bu düzenleme, su yolu geçecek yine kamu hizmeti niteliğinde bir projenin de ortaklık payına konu olmasıyla ilgili. İmar Kanunu’na ilave yapıyoruz. Yol, demiryolu, havayolu yapımında yaşadığımız sorun mera gibi alanların bedelsiz kullanılması. Bu iki düzenleme projenin gecikmeden yapılmasını öngören ve imar düzenlemelerinde maliyeti azaltmaya  yönelik düşünceden kaynaklı” dedi.

Diyarbakır’a yeni terminal
Diyarbakır’ı uluslararası hava trafiğine açacak yeni terminal binasının açılışının bu cuma günü yapılacağını da söyleyen Yıldırım, “Terminal, 195 milyon TL bedel üzerinden 2013’te ihale edildi. Yapımına aynı yıl martta başlandı. Havalimanının yıllık yolcu kapasitesi 1 .8 milyondan 5 milyona çıkacak” dedi.