ABD’li et üretim şirketi BioLabs, ünlülerden alınmış DNA örneklerini kullanarak laboratuvarda ‘ünlü eti’ üretip satacaklarını duyurdu.
 
Hayran olduğunuz ünlüleri hiç böyle denemediniz sloganını kullanan Amerikan BiteLabs sitesi, üç gün önce ünlülerin ‘zanaatkar işi salam’ ını yapacaklarını ilan etti. Ünlü insanların hücrelerini bağışlamasıyla oluşturulacak etler, sipariş üzerine salam, antrikot, sucuk, biftek haline getirilebilecek. Sitenin pazarlama için özellikle yakışıklı aktörleri ve seksi kadınları kullandığı projede, “Bar Rafaeli ve Jennifer Lawrence gibi ünlülerin etinden üretilenler ise aynı onun gibi çekici bir tada sahip olacak” sloganı kullanıldı.
 
Salam da yapacaklar
 
Hayvan etleriyle ünlü hücrelerini karıştırarak ete dönüştürdüklerini açıklayan site ‘Ünlü eti’ üretim sürecinin müşterilerin tatmak istedikleri ünlüyü seçmeleri ile başlayacağını belirtti. Daha sonra bu ünlü ile iletişime geçerek küçük bir biyopsi yapacaklarını söyleyen girişimciler, aldıkları bu dokuyu kullanarak laboratuvar ortamında yapay et üreteceklerini ve bu eti de salam yapmakta kullanacaklarını iddia etti.
Gazete Vatan