Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internet düzenlemesine ilişkin tepki gösteren protestocuları ahlaksızlıkla suçladı ve internete sansür ya da kısıtlama gelmediğini ileri sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına ilişkin ses kayıtlarını yayınlamasına ise "Madem ahlakı bu kadar ayaklar altına aldınız, eski CHP Genel Başkanının, patronunuzun ananaslı, tesbihli, Ugandalı ses kayıtlarını da yayınlayın" dedi. Erdoğan, Gezi Parkı eylemcilerini de "paralel devlet" ile ortak olmakla suçladı.

 
"İnternet yasağı" eleştirilerine sert tepki
 

Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tabletlere değinen Erdoğan, önümüzdeki dönemde 50 bin okulun geniş bant internet erişimine sahip olacağını söyledi. Erdoğan, okullarda 30 bin bilişim sınıfı açıldığını da ifade etti. Konuşmasında sözü daha sonra internet yasaklarına yönelik eleştirilere getiren Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Hükümet internete sansür getiriyor diye yaygara kopuyorlar. Öbür yandan millet kimin ne yaptığını bizzat yaşayarak görüyor. Ekranları başında bizi izleyen vatandaşlarıma sesleniyorum. Biz laf değil, icraat üretiyorz. Dün yüz bin çocuğumuz evlerine tablet bilgisayarlarla gitti. Yaklaşık 163 bin öğrencimiz, etkileşimli tahtayla öğretim görüyor. Bu iktidara nasıl oluyor da internete karşısınız yaftası yapıştırılıyor. Bu medyanın plazalarda attığı manşetlerle milletin Anadolu'da, Trakya'da yaşadığı birbirini görmüyor. Bu iktidara interneti yasaklıyor iftirası atarsanız, dünyanın her yerinde size gülerler, sizinle alay ederler. Ama oralarda da bazıları, bu medya gruplarıyla, oraları kaynak kabul ederek haberler yapıyorlar. İşin aslı farklı kendi yayınladıkları haberler farklı. Siz 'yasakçı' diye, 'diktatör' diye çamur atarsanız. Hiç kusura bakmayın o çamur döner, bu çamuru atanların yüzüne çarpar."
 
"Koro halinde sansür yaygarası yapıyorlar"
 
İnternete yönelik düzenlemenin çocukları koruma altına almak amacıyla olduğunu söyleyen Erdoğan, bir tanıdığının başına gelen bir internet dolandırıcılık hikayesini anlattı. Arkadaşının çocuklarının bilgisayarındaki kameranın kontrolünün internetten ele geçirilerek, eve ilişkin görüntülerin ele geçirildiği ve "Polisiz, jandarmayız, MİT'iz" denilerek şantaj yoluyla para istendiğini dile getirdi. Erdoğan, "Bu internetten yapılan en basit dolandırıcılık. İşte biz bunlara karşı tedbir alınca belli çevreler koro halinde sansür diye yaygara yapıyor" ifadelerini kullandı.
 
İnternet yasağı protestocularını "ahlaksızlıkla" suçladı
 
2011 yılında yapılan internet düzenlemesine gösterilen tepkileri hatırlatan Başbakan Erdoğan, protestocuları "ahlaksızlıkla" suçladı. Erdoğan, "Çocuk yaştaki kızın eline o ahlaksız pankartı tutuşturup sokakta eylem yaptılar. O zaman da bu CHP o ahlaksızlara destek verdi. Çocuklara, nesillere sahip çıkmak bizim anayasal görevimiz. 2011'de 'internete sansür geliyor' diye sokağa dökülenler bugün de aynısını yapıyor. Hayır sansür gelmiyor, internet kısıtlanmıyor, ahlaksızlığa karşı tedbir alınıyor" diye konuştu.
 
"Deniz Baykal ve MHP'ye ilişkin görüntülerden bahsetti"
 
Erdoğan daha sonra konuşmasında daha önce CHP ve MHP hakkında internete sızdırılan görüntü kayıtlarını hatırlatarak, şu iddialarda bulundu:
 
"Bu yeni yasadan en çok istifade eden CHP, MHP'dir. Çünkü en fazla kaset saldırısına uğrayan, kayıtlarla dizayn edilen CHP, MHP'dir. Biz yeni internet düzenlemesiyle sadece çocukları değil, CHP ve MHP'yi de alçakça kaset, şantaj saldırısından koruma altına alıyoruz. Ama bunlara artık destek veren o paralel yapıya şirin görünmek için ses çıkarmıyorlar"
 
Kılıçdaroğlu'nun ses kayıtlarını yayınlamasına sert tepki
 
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta partisinin grup toplantısında, bir medya grubunun hükümetin yönlendirmesiyle bir grup iş adamı tarafından satın alınması ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu arasında geçen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin ses kayıtlarının dinletilmesine tepki gösterdi. Dinlemelerin hukuksuzca yapıldığını ve hukuk çiğnenerek dosyalara konulduğunu ileri süren Erdoğan, bu kayıtlar için "Bırakın hukuk çiğnemeyi çok açık şekilde ihanet vardır" dedi.
 
Kılıçdaroğlu'na seslendi: "Baykal'ın görüntülerini yayınla"
 
Konuşmasında CHP'ye çağrı yapan Erdoğan, şunları söyledi: "Bugün de arkanızdaki perdeden CHP eski Genel Başkanı ile ilgili internete verilen bizim engellediğimiz o görüntüleri de yayınlayın. Aynı şekilde yine şu anda grup başkanvekili midir bilemiyorum, onunla ilgili de yayınlar yapıldı, onu da biz yine engelledik, onu da yayınlayın. Madem ahlakı bu kadar ayaklar altına aldınız, CHP'li belediye başkanlarının rüşvet ve yamyam pazarlıklarını yayınlayın. Patronunuzun ananaslı, tesbihli, Ugandalı ses kayıtlarını da yayınlayın. Hakimlere savcılara verilen talimatları yayınlayın. Açın hocanızın beddua görüntülerini, onları da yayınlayın, hep beraber amin deyin."