Kısa bir süre önce iflas eden Kodak'ın patentleri teknoloji dünyasında önemli bir rekabete neden oldu. Özellikle mobil alanda önemli bir rekabet yaşayan Apple ve Google iflasını açıklayan Kodak'ın patentlerinin peşine düştüler.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Kodak'ın patentlerini satın almak için iki konsorsiyumun yarış halinde olduğu belirtildi. Apple ve Microsoft’un güç birliği yaptıklarını söylerken; Google’ın başını çektiği konsorsiyumda ise Android’li üç büyük akıllı telefon üreticisi Samsung, LG ve HTC bulunuyor.

Yakın kaynakların verdiği bilgiye göre bu hafta sonunun tamamında sürecek görüşmelerde patentlerin satın alabilmek için her iki gurubun tüm seçenekleri değerlendirerek, stratejik ortaklıklarınıda değiştirebilecekleri belirtildi.

Geçtiğimiz yıl da Ericsson, Apple, Microsoft, Sony, EMC ve RIM'den oluşan konsorsiyum ile aralarında Intel ve Google’ın da bulunduğu bir başka konsorsiyum Nortel’in 6000 patentini satın almak önemli bir yarışa girmiş, Apple ile Microsoft’un başını çektiği konsorsiyum yarıştan galip çıkmıştı.

Anlaşılan bu kez de aynı mücadele Kodak patentlerinin satın alınmasında yaşanacak.