2-7 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ve dünyanın en önemli tüketici elektroniği fuarlarından olan IFA 2016’da boy gösteren firmalardan birisi de, ülkemizin başarılı beyaz eşya üreticilerinden Beko oldu.

Beko’nun dünya genelinde başlattığı ‘Yanınızdayız’ kampanyası ile tüketicilerin hayatını kolaylaştıran çözümler üretmeye devam ettiğini belirten Arçelik A.Ş. Türkiye’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, odak noktalarının verimli ve esnek ürünler geliştirmek olduğunu vurguluyor.

Beko'dan yeni beyaz eşya çözümleri

FC Barcelona ile yapılan işbirliği sonucunda IFA’da bir ilke imza atan Beko,FC Barcelona temalı yeni buzdolaplarını duyurdu.

Bunun yanı sıra firmanın enerji tüketimi konusunda rekor kıran yeni buzdolapları, A+++ enerji verimliliği sınıfına dahil olması ile diğer A sınıfı ürünlerden %72, aynı boyuta ve özelliklere sahip A+ sınıfı buzdolabı donduruculardan ise %63 daha az enerji tüketiyor.

Bunlara ek olarak, özel tasarımı sayesinde ses gücü düzeyi 34 dBA'ya düşüyor; bu da söz konusu ürünü dünyanın en sessiz buzdolabı yapıyor. 

Beko, dünya genelinde büyümeye devam ediyor

Doğu Avrupa pazarının en çok tercih edilen markası konumunda bulunan Beko, İngiltere ve Polonya pazarlarının da liderliği korurken, Fransa ve İspanya gibi birçok büyük pazarda büyümeye devam ediyor.

Ayrıca, yeni ürünlerin müşteriler tarafından test edilmesini istediklerini ifade eden Dinçer, bu kapsamda Berlin’deki bir Airbnb evini Beko ürünleri ile donattıklarını ve bulaşık makinesi, fırın, çamaşır yıkama-kurutma makinesi, indüksiyon ocak ve buzdolabını Bed&Beko adını verdikleri bu evde konaklayacakların kullanımına sunduklarını belirtiyor.