Almanya’nın Münih Teknik Üniversitesi Uçuş Sistemi Dinamikleri Enstitüsü’nce yürütülen çalışmalarda, uçuş tarihinde devrim sayılacak bir gelişme kaydedildi. Hürriyet'in haberine göre, uzmanların geliştirdiği bir cihazla pilotların beyin dalgaları, beynin temel biyoelektrik aktivitesinin incelendiği elektroensefalografi (EEG) yöntemiyle ölçüldü. Berlin Teknik Üniversitesi’nde geliştirilen bir algoritma sayesinde de bu beyin dalgalarının kontrol komutu olarak çevrilmesine yarayan bir program kullanıldı. Programın arayüzünün, beyinsel titreşimleri komuta çevrilebilmesi için net bir şekilde tanımlanan elektriksel dalgaların şart olduğu belirtildi.
 
7 KİŞİYLE DENEY
 
Buna göre, aralarında daha önce hiçbir kokpit deneyimi bulunmayan bir kişinin de bulunduğu yedi katılımcının yer aldığı denemelerde, uçakların başarıyla inmesi sağlandı. Çalışmanın uzun vadede insanların uçakla seyahate erişimini arttırması açısından da etkili olması bekleniyor.
 
Gönüllü pilotlar, el ve ayaklarını kullanmayıp sadece zihin güçleriyle uçağın inişini yönetti. Birkaç pilot, görüş mesafesinin düşük olmasına rağmen inişi tamamlarken, bir pilot da park çizgisine sadece birkaç metre farkla iniş yapmayı başardı.