Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, sağlık, bilişim, film, yönetim danışmanlığı şirketleri, eğitim kurumlarının faaliyetleri destekten yararlanabilecek. Ancak eğitimde ortaögretim kurumları bundan sonra kapsamda olamayacak. Desteklenecek filmler tanımında, “ülkemizin tanıtımına olumlu katkı sağlaması” şartı da kaldırıldı. 

Verilecek desteklerin detaylıca anlatıldığı karara göre, söz konusu sektörlerde yurtdışında marka tescili ve korunmasına ilişkin adım atılırsa bu giderlerin yüzde 50’si ve yıllık en fazla 50 bin doları devlet tarafından karşılanacak. 
Ekonomi Bakanlığı tarafından uygun görülen kurum ve kuruluşlardan alınan pazar araştırması, ülke değerlendirmesi, marka odaklı raporlar ve yabancı şirket alımına yönelik danışmanlık hizmetlerine de yıllık en fazla 200 bin dolar destek sağlanacak.
 
Reklam, tanıtım ve pazarlama hizmetlerinde de verilecek teşviğin üst sınırı 400 bin dolar olacak. 

Bakanlıkla protokol yapan özel sağlık kuruluşlarına tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirilen hastalarının ulaşım giderleri de hasta başına bin dolara kadar ödenecek. 

Bilişim sektöründe ise mobil uygulamalara özel önem verilecek. Bilişim şirketleri tarafından bilgisayar oyunları veya mobil uygulamaların yurtdışına pazarlanmasına yönelik çalışmalara 200 bin dolara kadar teşvik sağlanacak. 

Uluslararası tüketiciye yönelik olan ve yabancı dilde hazırlanan mobil uygulamalar ve bilgisayar oyunları desteklenecek. Bu kapsamda bilişim şirketleri tarafından mobil uygulamalar veya bilgisayar oyunlarının yurt dışı satışına yönelik olarak oluşan ve uygulama/oyun platformlarınca tahsil edilen komisyon bedelleri uygulama/oyun başına % 50 oranında ve en fazla 100.000 ABD Doları tutarında karşılanacak.

Mobil uygulama veya bilgisayar oyunu geliştiren bilişim şirketleri tarafından satın alınan ya da kiralanan yazılım lisanslarına ilişkin giderleri % 50 oranında ve yıllık en fazla 50.000 ABD Doları desteklenir.  

Film dağıtımcısı veya yapımcısı şirketlerde de pazara giriş için aynı destek söz konusu olacak. Türkiye’de çekilen yabancı filmlerin film platosu veya stüdyo kirasında yüzde 20 oranında ve en fazla 200 bin dolar seviyesinde destek verilebilecek. Bu filmlerin yurtdışında yapacağı gösterimler için reklam giderlerine de devlet katkı sağlayacak. Ayrıca firmaların yurtdışındaki organizasyonlarına katılımları desteklenecek.