Global antivirüs yazılım şirketi Bitdefender, Europol ve ENISA tarafından desteklenen, CyberSecMonth girişimiyle gurur verici bir ortaklığa imza attı. Mobil siber tehditler ve yıkıcı sonuçları hakkında farkındalığı artırmayı amaçlayan CyberSecMonth girişimi kapsamında ödüllü Bitdefender Mobil Güvenlik ürünü, mobil cihazları korumak için 6 ay ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Bitdefender Türkiye de bu ortaklığa katkıda bulunmak için kampanyayı Türkiye’deki kullanıcılara da ulaştırmaya karar verdi. Bitdefender Türkiye kullanıcıları 1-6 Kasım 2016 tarihleri arasında http://www.bitdefender.com.tr/product/bitdefender-mobile-security linki üzerinden ödüllü Bitdefender Mobil Güvenlik ürününü 6 ay ücretsiz olarak kullanabilecek. Cihazın performansını neredeyse hiç etkilemeden kötü amaçlı yazılımlara karşı kusursuz koruma sağlayan Bitdefender Mobil Güvenlik ürünü, Android sürümlü akıllı saatlerde bulunan hırsızlık karşıtı özellikleri de kapsayarak dayanıklı gizlilik koruması sağlıyor.

Kampanya yurtdışında her yıl Ekim ayında halkı siber güvenlik tehditlerine karşı bilinçlendirmek, siber güvenliği tanıtmak ve güncel güvenlik bilgilerini paylaşmak için düzenleniyor. CyberSecMonth’un önemi mobil tehdit sayısının gittikçe yükselmesiyle her yıl artıyor. Bitdefender Türkiye de bu kampanyaya her yıl katkıda bulunmayı hedefliyor. Global antivirüs yazılım kuruluşu Bitdefender’ın Güvenlik Stratejileri Başkanı Catalin Cosoi, CyberSecMonth ortaklığı ile ilgili ”CyberSecMonth, mobil kötü amaçlı yazılımların çok önemli kayıplara yol açtığı bu dünyada, bizim tam olarak desteklediğimiz ve temel misyonumuzla mükemmel uyumlu, çok değerli bir girişim. 2001 yılından beri Bitdefender’ın görevi ailelerden dünyanın en büyük şirketlerine kadar herkesin güvenini kazanmak ve en iyi güvenlik ile en iyi performansı aynı anda temin edebilmek." açıklamasında bulundu.

Fidye yazılımlar Android’de en büyük tehdit

Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan antivirüs yazılım şirketi Bitdefender’ın son Android istatistikleri, Android fidye yazılımının, 2016 yılının ilk yarısında Danimarka'da kötü amaçlı yazılım bulaştığı raporlanan mobil cihazların neredeyse yarısına, Almanya’nın ise %25’ine bulaştığını gösteriyor. Avustralya %21,54 ile 3. sıradayken, İngiltere %16,48 ile 4. sırada yer alıyor. Amerika’da ise fidye yazılımın %16 oranında olduğu görülüyor. Android fidye yazılımı örnekleri genellikle kullanıcıları kilitliyor ve kilidi açmak için ödeme talep ediyor.