Türkiye’nin ilk girişim yatırım analiz platformu Startups.watch açıldı. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) desteğiyle girişimci Serkan Ünsal tarafından kurulan Startups.watch, teknoloji tabanlı girişimler ve firmaların web trafiği , mobil uygulama indirilme oranları, sosyal medya performansları gibi bilgileri toplu olarak sunuyor.


Web ve mobil tabanlı olarak kurulan Startups.watch’ta Türkiye’deki girişimcilik ekosistemşine ait son 5 yıllık verilere erişilebiliyor.

Dijital girişimciliğin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bugüne kadar pek çok başarılı örnekleri olduğuna dikkat çeken Startups.watch platformu kurucusu Serkan Ünsal, şunları söyledi:

“Gelişime bu denli açık olan ve girişimci sayısının her geçen yıl arttığı dijital mecranın bir bilgi havuzunun olması gerektiğini düşündük. BKM’nin de destekleriyle bu platformu hayata geçirdik. Startups.watch, dijital mecra paydaşlarının bugüne kadar yaptıkları yatırımların, verilerin ve analizlerin ve yer aldığı bir bilgi havuzu. Geleceği dijitalde görenler açısından geçmiş 5 yılın tüm analizlerinin ve sayısal verilerinin yer aldığı bir mecra.’’ 

BKM Genel Müdürü Soner Canko da Türkiye’de bir ilk olan  Startups.watch’ta yeralan analizlerin, özellikle dijital mecrada yatırım yapmak isteyenlere ışık tutacağına; geleceğini ve yatırımlarını şekillendirmek isteyenlere yol göstereceğine inandığını söyledi.

2012-2014 yılları arasında dijital girişimcilikle ilgili üç kitabı yayınlan ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde girişimcilik ve inovasyon üzerine ders de veren Serkan Ünsal’ın 2010 yılında kurduğu Dakick.com girişimi 2014 yılında Turkcell tarafından satın alınmıştı.

Türkiye’den 4327 girişimin yeraldığı platform üzerinden, 146 yatırımcı ve 37 teknoparkla ilgili detaylı analizlere ulaşılabiliyor. Startups.watch’ta, yıllık 199 dolar (Basic), 599 dolar (Pro) ve 999 dolar (Enterprise) olan üyelik paketleri, BKM Express ile satın alınırsa sırasıyla 99 dolar, 399 dolar ve 599 dolar olarak ücretlendiriliyor.